Засідання методичного об’єднання практичних психологів

26 вересня 2017 року на базі школи відбулося засідання методичного об’єднання практичних психологів загальноосвітніх навчальних закладів Московського району м. Харкова за темою «Психологічні особливості роботи з учнями з особливими освітніми потребами».

Метою засідання було сприяти розвитку професійних навичок практичних психологів щодо психологічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами:

· продовжити колективний пошук шляхів роботи з дітьми з особливими освітніми потребами;

· впроваджувати нові технології в організації роботи практичного психолога.

На методичному об’єднанні керівником творчої групи Гречкіною Л.Б. (практичним психологом ХЗОШ №97) та членами творчої групи, практичними психологами: Богомаз П.В. (ХЗОШ №56), Панчук О.А. (ХЗОШ №58), Яровинською О.М. (ХЗОШ №64), Бандурою В.В. (ХЗОШ №139), Сушко В.В. (ХЗОШ №140), Дубініною Л.І. (ХЗОШ №143), були розглянуті нормативні аспекти інклюзивного навчання, специфіку психологічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами, психологічну діагностику та корекційно-розвивальну роботу з дітьми з ООП, проаналізовані особливості психологічної підтримки батьків та педагогів в умовах інклюзивного навчання, підготовку учнів класу щодо психологічної готовності до взаємодії з дитиною з ООП, підвищення комунікативної культури школярів.

Найяскравіші враження в учасників засідання методичного об’єднання залишилися від практичних вправ «пальчикова гімнастика», «ранкова гімнастика», «емоційні загадки».

Практичні психологи набули необхідних знань та навичок щодо роботи з учнями з особливими освітніми потребами.

Кiлькiсть переглядiв: 34