Повернутися до звичайного режиму

Засідання методичного об’єднання практичних психологів

26 вересня 2017 року на базі школи відбулося засідання методичного об’єднання практичних психологів загальноосвітніх навчальних закладів Московського району м. Харкова за темою «Психологічні особливості роботи з учнями з особливими освітніми потребами».

Метою засідання було сприяти розвитку професійних навичок практичних психологів щодо психологічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами:

· продовжити колективний пошук шляхів роботи з дітьми з особливими освітніми потребами;

· впроваджувати нові технології в організації роботи практичного психолога.

На методичному об’єднанні керівником творчої групи Гречкіною Л.Б. (практичним психологом ХЗОШ №97) та членами творчої групи, практичними психологами: Богомаз П.В. (ХЗОШ №56), Панчук О.А. (ХЗОШ №58), Яровинською О.М. (ХЗОШ №64), Бандурою В.В. (ХЗОШ №139), Сушко В.В. (ХЗОШ №140), Дубініною Л.І. (ХЗОШ №143), були розглянуті нормативні аспекти інклюзивного навчання, специфіку психологічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами, психологічну діагностику та корекційно-розвивальну роботу з дітьми з ООП, проаналізовані особливості психологічної підтримки батьків та педагогів в умовах інклюзивного навчання, підготовку учнів класу щодо психологічної готовності до взаємодії з дитиною з ООП, підвищення комунікативної культури школярів.

Найяскравіші враження в учасників засідання методичного об’єднання залишилися від практичних вправ «пальчикова гімнастика», «ранкова гімнастика», «емоційні загадки».

Практичні психологи набули необхідних знань та навичок щодо роботи з учнями з особливими освітніми потребами.

Кiлькiсть переглядiв: 37